Képviselő testületi ülések Közérdekű adatok - Óbudavár közadatkereső

KöszöntőTisztelt Érdeklődő!

Engedje meg, hogy Óbudavár polgármestereként bemutassam községünket, ily módon kedvet csinálva egy hosszabb-rövidebb látogatáshoz településünkre, valamint a Nivegy-völgybe.

Óbudavár nemcsak Veszprém megye, de az ország egyik legkisebb települése is a maga 60 fős lakosságával. Községünk a Balatontól 8 km-re a festői szépségű Nivegy-völgy északi csücskében fekszik, Zánka és Nagyvázsony települések között félúton. Erdők, rétek, szőlő-területek, hegyek, völgyek ölelik körbe. A rendezett környezet, a jó levegő, a gyönyörű panoráma nagyszerű túrákat tesz lehetővé a környéken.

ÓbudavárA faluban is akad bőven látnivaló. A műemléki római katolikus templom 1836-ban épült, pontos mását 2000-ben szentelték fel a Szentendrei Néprajzi Múzeumban. Másik figyelemre méltó műemlékünk a Mosóház. Egy boltíves pince-épület, melyben egy forrás ered. A régi időkben itt mostak a falu asszonyai.

MosóházA 2007-ben átadott Szent-Márton Pihenőpark (melynek része a Mosóház is) kiváló terepet nyújt családi, szabadidős programokra. Számos pad, asztal, tűzrakó hely teszi lehetővé a szabadidő kellemes eltöltését.
Itt áll a község 2006-ban felszentelt emlékműve is, valamint innen indul az erdei-tornapálya nyolc állomással, mentén egy különleges fákból álló fasorral.

Szent Márton pihenőparkKörnyezetünk kimondottan alkalmas szabadtéri foglalkozásokra, gyalogtúrákra. A faluban a Vilmos-ház szervezésében működik egy erdei-iskola. Az itt táborozó gyerekek, a házigazda vezetésével különböző változazos programokon vehetnek részt.

Községünkben működik a Családok a Családért Egyesület, amely a harmonikus családi életre nevelés mellett más, családokhoz kapcsolódó programokkal foglalkozik hetes turnusokban.

Remélem bemutatkozásunk felkeltette érdeklődését településünk iránt és rövidesen személyesen is ellátogat hozzánk!alsodisz