Képviselő testületi ülések Közérdekű adatok - Óbudavár közadatkereső

Óbudavár zártkert infrastrukturális fejlesztése
- Zártkertek megközelítését javító földutak fejlesztése
Óbudavár Község Önkormányzata a helyi gazdálkodók részéről meglév igényekre reagálva pályázatot nyújtott be a község észak-nyugati részén lévő zártkertek megközelítésének javítására és vadkerítés építésére, mely támogatást nyert és megvalósításra kerül az alábbi tartalommal.

Pályázati felhívás kódja és címe: ZP-1-2017 „A zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatása.”

Támogató: Agrárminisztérium
Közreműködő Szervezet: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Projekt címe: „Óbudavár zártkert infrastrukturális fejlesztése”
Projekt azonosító száma: ZP-1-2017/2283
Kedvezményezett: Óbudavár Község Önkormányzata
Pályázat benyújtása: 2018. február 6.
Támogatási szerződés: 2018. július 26.
Támogatás összege és intenzitása: 9.995.619 Ft (100 %)
Projekt tervezett befejezése: 2019. március 31.

Projekt célja:

A projekt két projektelemből áll:

1. Óbudavár közigazgatási területén elhelyezkedő fejlesztendő út biztosítja akiskertek, szőlős- és gyümölcsöskertek, ültetvények megközelíthetőségét. A fejlesztési helyszín az Óbudavár észak-nyugati részén található 229hrsz-úés 217hrsz-úkapcsolódó földutak. A 229hrsz-ú út a7312 sz. Zánka–Nagyvázsony összekötõ út 8+004 km szelvényénél csatlakozika közúthoz, a fejlesztés hossza 482,5 fm. A 217hrsz-ú É-D irányú út csatlakozik a229hrsz-ú úthoz, a fejlesztés hossza 328,6 fm. A kivitelezés során 2717 m2 felületen mechanikailag stabilizált alapréteg (Z0/120) készítésével felújításra kerülnek az utak, csapadékvízelvezető füves földárok készül, az útcsatlakozásnál meglévő átereszt cseréljük.

2. A fejlesztendő út mellett a 032 hrsz-ú önkormányzati út szélén hosszirányban 200 fm hosszban tájba illesztett vadkerítést építünk akác oszlopokon feszített 2 méter magas vadhálóból. A vadkerítéspontos helyének meghatározása a helyi vadásztársasággal közösen történik, atervezéskor figyelembe veszik a vad által használt nyomsávokat és azokat akerítés nem keresztezi, de úgy kerül kialakításra, hogy lehetőség szerint azártkertek felől elterelje a vadat.


alsodisz